terug

Nieuws

 • Uploaden van particuliere collecties niet meer mogelijk

  Uploaden van particuliere collecties niet meer mogelijk

  De website aziatischekeramiek.nl richt zich vanaf nu volledig op museale collecties. Tot voor kort bestond voor gebruikers de mogelijkheid om voorwerpen uit eigen bezit te uploaden, een beschrijving toe te voegen en eventueel te vragen om extra informatie. Dit heeft in sommige gevallen geleid tot een interessante uitwisseling van gedachten.

  De collectie die via de website te doorzoeken was, bestond de afgelopen jaren uit delen van vier grote museumcollecties: die van het Gemeentemuseum Den Haag, het Groninger Museum, Museum Het Princessehof en het Rijksmuseum. Enige tijd geleden is er een begin gemaakt met het opnemen van stukken uit andere museumcollecties. Het verre einddoel is de grote collectie Aziatische keramiek die de Nederlandse musea rijk zijn via onze site doorzoekbaar te maken.

  Juist omdat er nog zoveel werk te doen is aan de stukken van de verspreide musea in Nederland, is de mogelijkheid voor particulieren om stukken op de site te plaatsen gestopt. De foto’s en beschrijvingen van deze stukken zullen daarom binnenkort niet meer in het collectieoverzicht getoond worden.

  Wie vragen heeft over zijn porselein kan altijd contact opnemen met Jan van Campen, conservator in het Rijksmuseum, via j.van.campen@rijksmuseum.nl.