terug

Nieuws

 • 'Op de thee' in Keramiekmuseum Princessehof

  6 september 2014 t/m 31 mei 2015

  'Op de thee' in Keramiekmuseum Princessehof

  De tentoonstelling ‘Op de thee’ in keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden neemt u mee naar verschillende theeculturen in de wereld. Van China, de bakermat van thee, naar Japan en van het Verre Oosten naar Engeland en Nederland.

  Complete serviezen, verfijnde kommen, unieke theepotten en fraaie theebussen vertellen van de bijzondere reis die thee in de loop der eeuwen heeft afgelegd. Maar ook een Japans theehuis, een theekoepel en de afternoon tea laten u het verhaal beleven. U ziet de nostalgische posters van theefabrikanten uit de 20e eeuw en ontdekt dat ook Nederland een rijke theecultuur heeft. Ons servies is erg divers: van industrieel tot ambachtelijk, van verfijnd art nouveau tot gewaagd design. Soms een feest der herkenning, dan weer heel verrassend.
  Neem familie, vrienden en (klein)kinderen mee om de wereld van de thee te ontdekken. Begin of eindig uw bezoek in onze theesalon, geniet van een afternoon tea of woon een Japanse theeceremonie bij!

  Audiotour met Martine Bijl
  Martine Bijl neemt bezoekers van het Princessehof mee Op de thee in Leeuwarden. In de audiotour bij deze tentoonstelling vertelt ze over de bijzondere reis die thee in de loop der eeuwen maakte. Het is niet de eerste keer dat Martine Bijl de stem is van thee. 40-plussers zullen zich haar iconische Pickwickreclameliedje uit de jaren 70 vast herinneren, waarin ze zong: “Thee heeft zoveel charme en toch lijkt thee zo gewoon”. De audiospeler is gratis bij een kaartje voor Op de thee en de tour duurt ongeveer een uur.

  Bekijk dit filmpje en kom alvast in de stemming!

   

   

   

   

  Bron: Keramiekmuseum Princessehof
  Raadpleeg voor actuele openingstijden en bezoekersinformatie de website van het Princessehof.