terug

Nieuws

 • Museum Bredius

  Jan van Campen ontdekt...

  Museum Bredius

  Jan van Campen ontdekt... Museum Bredius. In deze serie onderzoekt Jan van Campen, conservator Aziatische exportkunst van het Rijksmuseum, de vele prachtige collecties Aziatische Keramiek die Nederland rijk is. Naast de objecten die te vinden zijn in de Aziatische keramiek collecties van het Gemeentemuseum Den Haag, het Groninger Museum, het Rijksmuseum Amsterdam en het Keramiekmuseum Princessehof Leeuwarden, zijn er boeiende collectiestukken te vinden door heel Nederland. Ontdek samen met Jan de verzamelingen topstukken die door het hele land verspreid te vinden zijn.

   

  In Museum Bredius is het porselein van Abraham Bredius (1855-1946) te vinden. Bredius was een vooraanstaand kunsthistoricus, kenner van de zeventiende-eeuwse Nederlandse schilderkunst en onder andere directeur van het Mauritshuis. Het is bekend dat de familie Bredius al in de zeventiende eeuw welvarend was en dat de grootvader van Abraham een collectie porselein had (naast schilderijen). 

  In 1922 verhuisde Bredius naar Monte Carlo. Zijn woonhuis verkocht hij aan de Gemeente Den Haag, waarbij schilderijen en huisraad, waaronder het porselein, na Bredius’ dood eigendom van de gemeente werden. Het museum heeft de collectie niet uitgebreid.

  >> ga naar Museum Bredius

   

  Voor meer informatie over het museum kun je terecht op: www.museumbredius.nl.

  • Dekselpot
   Dekselpot
  • Schotel
   Schotel
  • Schilderij
   Schilderij
  • Kom
   Kom