terug

Nieuws

 • Museum Boijmans van Beuningen

  Jan van Campen ontdekt...

  Museum Boijmans van Beuningen

  Jan van Campen ontdekt... Museum Boijmans van Beuningen. In deze serie onderzoekt Jan van Campen, conservator Aziatische exportkunst van het Rijksmuseum, de vele prachtige collecties Aziatische Keramiek die Nederland rijk is. Naast de objecten die te vinden zijn in de Aziatische keramiek collecties van het Gemeentemuseum Den Haag, het Groninger Museum, het Rijksmuseum Amsterdam en het Keramiekmuseum Princessehof Leeuwarden, zijn er boeiende collectiestukken te vinden door heel Nederland. Ontdek samen met Jan de verzamelingen topstukken die door het hele land verspreid te vinden zijn.

   

  Tussen 1910 en 1979 zijn er verschillende verzamelingen Aziatisch keramiek aan de collectie van Museum Boijmans van Beuningen toegevoegd, waaronder een verzameling van Elie van Rijckevorsel (1845-1928). Het museum heeft hierdoor een rijke collectie Japans, maar vooral Chinees porselein verworven.

  Interessant om te bekijken is Boijmans' Alma project: Art meets artefact. Op schilderijen en prenten zijn voorwerpen, waaronder porselein, gemarkeerd. Je kunt op deze beeldelementen klikken en dan word je doorgeleid naar overeenkomstige voorwerpen. Voor meer informatie over dit project, klik hier.

  >> ga naar Museum Boijmans van Beuningen

  Voor meer informatie over het museum kun je terecht op: www.boijmans.nl

   

  • Dekseldoos
   Dekseldoos
  • Schaal
   Schaal
  • Schotel
   Schotel