terug

Nieuws

 • Kasteel Duivenvoorde

  Jan van Campen ontdekt...

  Kasteel Duivenvoorde

  Jan van Campen ontdekt... Kasteel Duivenvoorde. In deze serie onderzoekt Jan van Campen, conservator Aziatische exportkunst van het Rijksmuseum, de vele prachtige collecties Aziatische Keramiek die Nederland rijk is. Naast de objecten die te vinden zijn in de Aziatische keramiek collecties van het Gemeentemuseum Den Haag, het Groninger Museum, het Rijksmuseum Amsterdam en het Keramiekmuseum Princessehof Leeuwarden, zijn er boeiende collectiestukken te vinden door heel Nederland. Ontdek samen met Jan de verzamelingen topstukken die door het hele land verspreid te vinden zijn.

   

  In 1830 trouwde Nicolaas Johan Steengracht met de erfgename van Kasteel Duivenvoorde en zo kwam het huis in het bezit van de familie Steengracht. Het was op dat moment leeg en deze familie heeft voor de huidige allure en inrichting van het huis gezorgd. In het kasteel is namelijk geen porselein aanwezig dat al in het bezit was van de zeventiende en achttiende eeuwse bewoners. Vooral Hendricus Adolphus Steengracht (1836-1912) heeft veel gedaan voor de verfraaiing van het interieur en veel verzameld in binnen- en buitenland.

   

  De collectie is niet bijzonder groot, maar bevat stukken en groepen van goede kwaliteit. Vooral de groep Japans en Chinees Imari is groot en interessant.

  >> ga naar Kasteel Duivenvoorde

   

   

  Voor meer informatie over het museum kun je terecht op: www.kasteelduivenvoorde.nl.

  • Een paar jardinières
   Een paar jardinières
  • Een paar vazen
   Een paar vazen
  • Kaststel
   Kastel
  • Dekselvaas
   Dekselvaas