terug

Nieuws

 • Chinees terracotta leger te zien in New Babylon

  21 maart t/m 1 juli 2013

  Chinees terracotta leger te zien in New Babylon

  Van 21 maart tot en met 1 juli 2013 houdt het wereldberoemde Terracotta Leger de wacht in New Babylon, de nieuwe woon-, werk- en winkeltoren in het hart van Den Haag. Meer dan tachtig krijgers, paarden en wagens van de eerste Keizer van China, Qin Shi Huangdi, bezetten de tweede etage. Het diorama in kleur en geluid geeft een nauwkeurig beeld van de enorme omvang van het originele mausoleum zoals dat in 1974 ontdekt is. Het leger is zeven dagen per week te bezoeken. 

  De tentoonstelling vertelt het verhaal van de eerste keizer van China. In zijn mausoleum zijn ruim 8.000 terracotta krijgers ontdekt, die de keizer na zijn dood zouden beschermen. Keizer Qin Shi Huangdo is groot geworden door een gecentraliseerde bureaucratie door te voeren en eenheid in taal, munteenheid, maten en gewichten aan te brengen. De keizer liet zijn mausoleum nog tijdens zijn leven bouwen, van 246 tot 210 vóór onze tijdrekening. Deze onvoorstelbare dodenstad strekt zich uit over ongeveer 56 km² en er waren meer dan 720.000 arbeiders nodig om het in 36 jaar te bouwen. Het resultaat is dan ook indrukwekkend: alle personages van klei – iets groter dan in werkelijkheid – verschillen van elkaar in grootte, gelaatstrekken, hoofdtooi, uniform en houding van de armen. De beelden zijn 1,80 tot 2 meter groot en wegen ongeveer 300 kilo.

  Beleef het oude China zelf en bezoek het Terracotta Leger in New Babylon! Entree is vanaf € 12,- per persoon en voor kinderen, studenten en 65+ geldt een speciaal tarief. New Babylon verloot elke week 2 vrijkaarten voor het Terracotta Leger! Volg op Twitter of like op Facebook en maak automatisch kans. Het New Babylon Piazza Restaurant is open tijdens de openingstijden van het Terracotta Leger.

  De tentoonstelling is elke dag geopend van 10.00 tot 18.30 uur. Kijk voor meer informatie op de website van Expo Terracotta.

  Bron: bericht en foto overgenomen van de website New Babylon.