terug

Theepotje porselein met zilver

Collectie: Privé collecties

 • Wie weet kundige info en waarde over theepotje? Kan dit een zogeheten imperiaal porselein, 'guan yao' porselein, zijn? Het is voorzien van zeskarakter tekens die wellicht verwijzen naar of afkomstig zijn van de oude Ming dynastie (1368 - 1644), meer specifiek de Chineze keizer Hsuan Te, Xuande periode (1426 - 1435)? De tekens staan in een rij van drie bij twee. Is dit echter een reproductie? Waaraan zou dit eventueel te zien zijn? Uit welke periode stamt het potje uiteindelijk? De beide zilveren ringen aan de uiteinden van de ketting zijn voorzien van een zwaard als zilverteken. Bedankt voor uw eventuele reactie.

  Reacties (4)

  • Junhao op Sunday 31 January 2016, 13:53

   Geachte heer/mevrouw,

   U bent in het bezit van een Chinees porseleinen theepot met blauw-wit onderglazuur decor van antiquiteiten en wolkmotieven. Het zilveren montuur is hoogstwaarschijnlijk een oude herstelling van de tuit. Echter werd er in de 19e eeuw ook zilver aangebracht om stukken extra te verfraaien. Uw theepot is duidelijk een voorbeeld van porselein uit de Kangxi periode (1662-1722) door het zuivere wit en het intense blauw. 90% van het porselein uit de Kangxi periode is niet Kangxi gemerkt, maar gemerkt door merken van voorgaande keizers of symbolen.

   Hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. U mag mij voor meer informatie ook e-mailen.

   Met vriendelijke groet,
   Jun Hao Chen
   jctaxaties@hotmail.com

  • Private op Thursday 16 October 2014, 11:39

    
   Lijkt mij een Kangxi periode theepotje met herstelleing

  • Arjan Broek op Tuesday 29 October 2013, 22:30

   Helaas ben ik er niet zo van overtuigd dat het potje (zelfs ook maar) Kangxi is. Reden hiervoor is o.a. de versiering met stippen op het deksel hetgeen typisch is voor de 19e eeuw en de voetring. Deze is getrapt zoals welliswaar gebruikelijk was tijdens de Kangxiperiode maar in dit geval is deze rond terwijl hij meer vierkant zou moeten zijn.

  • Private op Monday 20 May 2013, 15:02

   Het is een leuk maar beschadigd Kangxi theepotje, zeker geen Imperial

 • Log in om uw reactie achter te laten. Inloggen kan pas nadat u zich als gebruiker heeft aangemeld

Index

close
Stijl/decor
close
Culturele herkomst
close
Geografische herkomst
close
Index Chinese karaktermerken
close
Index Chinese zegelmerken
close
Index Symboolmerken
close
Publicaties over Aziatische keramiek