terug

Schaal

Collectie: Groninger Museum

  • Tienhoekig bordje of schaaltje op voetring, met spreidende wand en rand en onderop een proenpunt. Het is in onderglazuur-blauw versierd met het 'Scheveningen' decor en heeft een bruine liprand. Op de achterkant een krulversiering met afhangende 'karakusa'. Op de bodem staat een vierkante 'fuku' (geluk) merk in zegelschrift.

    Tienhoekig bordje of schaaltje op voetring, met spreidende wand en rand en onderop een proenpunt. Het is in onderglazuur-blauw versierd met het 'Scheveningen' decor en heeft een bruine liprand. Op de achterkant een krulversiering met afhangende 'karakusa'. Op de bodem staat een vierkante 'fuku' (geluk) merk in zegelschrift.

    Dit is een versie van het 'Scheveningen' decor waarin de basiselementen duidelijk te zien zijn. Het merk is ook interessant. Het Kyushu Keramiek Museum, Arita, dateert dit specifieke type merk als van 1680-1700, hetgeen impliceert dat de versiering van de late 17e eeuw zou kunnen zijn. De einddatum van de datering staat echter niet vast en dus is verdere onderzoek nodig om het goed te kunnen dateren. Een kleiner achthoekig bord met deze versiering is gevonden bij opgravingen bij Deshima.

  • Log in om uw reactie achter te laten. Inloggen kan pas nadat u zich als gebruiker heeft aangemeld

Soortgelijke stukken